Verilmesi gereken son 5 kilo için ne yapmalı
Obezite ve kilo verme üzerine yapılan araştırmalarda perhiz yaparken, muhakkak bir kiloda takılma veya durma meylinin herkeste ortak olduğu hakikati ortaya çıkıyor. Peki gitmek öğrenmeyen son 5 kilodan kurtulmak için kırılma noktasında neler yapmalı, hangi yiyecekleri yemeleri nelerden uzak durmalıyız? Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber tüm bu sualleri cevapladı ve son 5 kilo için özel olarak hazırladığı 3 günlük özel perhiz programını da paylaştı.
Kilo vermede direnç yarıyılı olabilir
Bedeninizin aynı beslenme biçimine direnç gösterdiğini düşünüyorsanız beslenmenizde minik farklılıklar yaparak kilo vermeye yine başlamanızı sağlayabilirsiniz. Genellikle böyle kilo vermenin durduğu noktalarda perhizin kalorisini eksiltmek işe haylaz. Kısa bir vakitliğine perhizi vazgeçmek ve uzun zamandır harcanmayan yiyeceklerin harcanması kilo vermenin yine başlamasını sağlar. Egzersiz yapmayan şahısların egzersize başlaması, egzersiz yapan şahısların ise yaptığı egzersiz tipini ve zamanını değiştirmesi kilo vermenin yine başlamasına destekçi olur.
Beslenme günlüğü tutun
Psikolojik nedenler ile kilo vermek durdu ise perhizde kaçamakları önlemek için beslenme günlüğü yakalamak faydalıdır. Birey bu süreçte genelde yediklerini unutmaya meyillidir. Ne yediğini kumpaslı takip etmesi perhizi kumpaslı yapmasına destekçi olur.
Birey bu noktada etrafındakilerden destek istemelidir. Onu negatif etkileyen tepkiler mevzusunda etrafındakiler uyarmalıdır. Artık bol gelen giysiler ortadan kaldırılmalı ve giyilmelidir. Bütün vücudunda veya hafif dar giysiler yine motive olmasına destekçi olacaktır.
Harcamayın
İçkili meşrubatlar, işlenmiş besinler, beyaz un gibi arıtılmış karbonhidratlar, sıcak patates, şeker kapsayan besinler.
Harcayın
Ananas, probiyotik yoğurt ve kefir, Hindistan cevizi yağı, koyu yeşil yapraklı sebzeler, tarçın ve zencefil.
Son 5 kilo perhizi
Alttaki beslenme programı, hiçbir sağlık meseleyi olmayan, büro işi yapan, 25-35 yaş bayanlar için maksimum 3 gün yapılması uygun olan bir programdır. Size özel beslenme programı için diyetisyene danışmanız gerekir.
Kahvaltı: 2 dilim ananas, 1 kutu meyveli probiyotik yoğurt Ara: 4 adet kuru erik, 10 adet kavrulmamış badem.
Öğlen:1 porsiyon ızgara balık 150 gram, bol salata yağsız
Ara öğün: 2 adet yumurtadan yağsız omlet , 1 dilim bütün hububatlı ekmek.
Akşam: 8 yemek kaşığı dolusu kabak veya ıspanak yemeği , 1 dilim bütün hububatlı ekmek,1 su kadehi kefir.
Ara öğün: 2 dilim ananas, 1 adet kivi.