Konutta Wi-Fi bebeklerde kanser tehlikesini artırıyor
Kanser, kalp krizi, diyabet ve obezite 21. asrın en yaygın ve en ölümcül hastalıkları olarak karşımıza çıkarken, faize sağlığı da ciddi tehdit altında. Uzmanlar, tüm bu hastalıkları tetikleyen en büyük düşman olarak da elektromanyetik ışınımı görüyor.
Boğaziçi Üniversitesi öğretim azası Prof. Dr. Selim Şeker, kolay ihtiyatlarla elektromanyetik lekeliliğin hasarlarının en aza indirilebileceğini dikkat toplarken, anne babaları da kablosuz internet ve cep telefonu kullanımı mevzusunda uyardı. Şeker “Konutlarda wi-fi ve kablosuz bebek alarmı kullanmak kafatası zati ince olan bebeklerde kanser tehlikesini ciddi oranda artırıyor” dedi.
Bilim dünyasının her fırsatta uyarmasına karşın hala zorunlu temkinlerin yeterince alınmadığı elektromanyetik lekeliliğe karşı Marmara Belediyeler Birliği MBB harekete geçti. Birlik, insanın duyu uzuvlarıyla tesirlerini kısa vadede fark edemediği elektromanyetik alan lekeliliği mevzusunda belediyelerin neler yapabileceğini münakaşaya açtı ve bunun ilk adımı olarak da “Elektromanyetik Alan Lekeliliği ve Cemiyet Sıhhatine Tesirleri” mevzulu bir seminer tertip etti.
– Wi-Fi kullanımı bebeklerde kanser tehlikesini artırıyor…
İnsanoğlunun surat sene evvelinin tüm hastalıklarına çözüm bulduğuna fakat elektrik enerjisi kaynaklı hastalıkların henüz çözülemediğine dikkat toplayan Prof. Şeker, özellikle bebek sahibi anne babaları uyardı. Konutlarda wi – fi ve kablosuz bebek alarmlarının büyük bir risk olduğunu belirten Şeker “Wi-Fi ve kablosuz bebek alarmları konutun içinde riskli bir ışınım dalgası oluşturuyor. Bu dalgalar, zati kafatası ince olan bebeklerin beyinlerine dolaysız nüfuz ediyor. Bu da bebeklerde kanser riskini çoğaldırırken, davranışssal bozukluklara da neden oluyor” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi öğretim azası Prof. Dr. Selim Şeker, cep telefonu ve bilgisayar kullanımı mevzusunda da ihtarlarda bulundu.
– Cep telefonu görüşmelerinin olası olduğunca kısa tutun.
– Çocuklara kullandırtmayın ve telefonu çocukların yakınında bulundurmayın.
– Olası olduğunca kulaklık kullanın.
-Telefonu kulağınıza yapıştırmayın, mesafe vazgeçin. Sinyalin az olduğu yerlerde telefonla konuşmayın. Ayrıca laptopları kucakta ve şarjdayken kullanmayın.
.