Çamaşır suyu zehirlenmesi nasıl önlenir
Çamaşır suyu zehirlenmesi vaziyetlerine karşı alınabilecek ufak ve kolay tedbirlerle özellikle çocukların paklik maddelerine erişmesi yasaklanabilir. Bu sayede de zehirlenme olaylarıyla karşılaşılma tehlikeyi eksiltilmiş olur.
Çocuklarda çamaşır suyu zehirlenmesi
Paklikte kullanılan malzemeler basitlikle çocukların erişemeyeceği kapalı dolaplara koyulmalı ve paklik malzemelerinin ambalajlarının değiştirilmemesi ve yaftalarının sökülmemesi ilk ihtiyatlardır.
Erişkinlerin ise paklik malzemelerinin yanına yanlışlıkla yeniden meşrubat ve yiyecek maddeleri koyup düşüncelilikle kullanmaları ve yaz yeniden başka paklik malzemesi ile karıştırarak kullanmaları ile zehirlenme asıllaşmaktadır.
Çamaşır suyu olarak bildiğimiz başka bir deyişle klorak, başka paklik maddeleri ile özellikle de tuz ruhu ile asla karıştırılmamalı ve solunmamalıdır.
Çamaşır suyu zehirlenmesi nasıl olur?
Paklik maddelerinde zehirlenme, zehirli maddelerin yutulmasından, koklanmasından ya da beden üzerine dökülmesinden ileri gelebilir. Bu sonuncu vaziyette, zehirli madde ten tarafından absorbe edilir ve zehirlenme alana kazanç.
Çamaşır suyu zehirlenmesi bulguları
Baş dönmesi, bulantı, kusma, ishal, gözde yanma sulanma, üst solunum yolunda tahriş, göğüste ağırlık hissi, soluk almada güçlük temas eden ten üstünde yanma ve kaşıntı zehirlenme bulgularındandır.
Çamaşır suyu zehirlenmesini temkine
Bu bulguların görülmesi vaziyetinde en yakın sağlık kuruluşuna süre kaybetmeden müracaat etilmelidir. Kusturmaya çalışmak, su içirmek, süt içirmek gibi usullere netlikle müracaat etilmemelidir.